середу, 25 серпня 2010 р.

Радіогодина мотивів 01X17 Друзі та сусіди


слухати, mediafire




Ориґінальна дата виходу програми: 23 серпня, 2006
Програму було випущено в якості бонус-CD до альбому Боба Ділана "Together Through Life" 2009 року

Пісні:
1. Howdy Neighbor — Porter Wagoner & the Wagonmasters (1967), "Здрастуйте, сусіде, зрастуйте"
2. Don’t Take Everybody To Be Your Friend — Sister Rosetta Tharpe (1946), "Не заводь дружбу з першим ліпшим"
3. Diamonds Are A Girl’s Best Friend — T-Bone Burnett (1982), "Діяманти – найкращі друзі дівчат"
4. La Valse d’Amitie — Doc Guidry (1995), "Вальс дружби"
5. Make Friends — Moon Mullican (1963), "Подружіться"
6. My Next Door Neighbor — Jerry McCain (1957), "Мій сусід"
7. Let’s Invite Them Over — George Jones & Melba Montgomery (1963)
8. My Friends — Howlin’ Wolf (1952)
9. Last Night — Little Walter (1952), "Минулої ночі"
10. You’ve Got a Friend — Carole King (1971), "В тебе є друг"
11. Bad Neighborhood — Ronnie & The Delinquents (1960), "Ронні і Правопорушники", "Погані сусіди"
12. Neighbours — Rolling Stones (1981), "Сусіди"
13. Too Many Parties and Too Many Pals — Hank Williams Sr as Luke the Drifter (1963), "Надто багато вечірок, надто багато друзяк", Люк "Перекотиполе"
14. Why Can’t We Be Friends — War (1975), "Чому ми не можемо бути друзями?", "Війна"



Лейбли:
Trumpet, Excello, Chess, Jaycee(?)
Цитати:
Роберт Фрост, Фрідріх Ніцше, Оскар Вайлд, Горацій, Мохаммед Алі, Томас Джефферсон, Арістотель, Ральф Волдо Емерсон, Ніколай Бєрдяєв.
Фільми:
"Джентльмени віддають перевагу блондинкам" (Gentlemen Prefer Blondes, 1953)
Инші пісні:
Charlie Parker — "Just Friends" (1949)
The Swingin' Medallions — "Double Shot (of My Baby's Love)" (1966)



Коментарі:

  • Ось виконавиця, що звучала в нашій найпершій програмі, але я не мав нагоди про неї поговорити, тому хочу виправити цю помилку просто зараз. Сестра Розетта Тарп... — блоґер Фред Белз припускає, що в комп'ютерній системі радіо ХМ сталася помилка, через яку Діланова інтродукція до пісні Сетри Розетти Тарп не потрапила до етеру.
  • Сестра Розетта Тарп... я сам її кілька разів бачив, у Арсеналі Національної Ґвардії. — National Guard Armory або San Francisco Armory.
  • Ті-Бон Бернетт. — прикметно, що він 1975-1976 рр. гастролював із групою Боба Ділана, а також був продюсером альбомів Джейкоба Ділана та його гурту The Wallflowers. (А цього року здобув Оскара за пісню до фільму "Crazy Heart").
  • Ось кейджун-пісня у виконанні Дока Ґідрі, сподіваюся він достатньо невідомий для вас, називається «Вальс дружби». Ви могли знати її під назвою «La Valse D'Amie» — насправді: "La valse d'amitié"
  • Я не маю на увазі «Свінґуючі 60-і» як Карнабі-стріт... — Карнабі-стріт - леґендарна лондонська вулиця, центр моди 60-х, "свінґуючий" у цьому випадку вживається у значенні "модний". Крім танцю з такою ж назвою, про що Ділан говорить далі, - "...у нас вечірка, чоловіки кладуть ключі від їх авт у капелюх, дружини вибирають ключі, потім ставлять запис Тріні Лопез і всі свінґують," - існує іще одне значення цього слова, на яке Ділан лише відверто натякає.
  • Арістотель колись казав... — цитата у перекладі © Махній М.М., Скок М.А., 2009, - Арістотель: Роздуми про дружбу з "Нікомахової етики".
  • І як сказав би Пол Гарві: «Тепер ви знаєте решту цієї історії» — знаменита фраза відомого американського радіоведучого на ABC Radio Networks.
  • Мабуть ви чули про Кіта – усі раді, що він уже почувається краще. — очевидно, Ділан має на увазі падіння Кіта Річардса з пальми на Фіджі, внаслідок чого він отримав струс мозку. (Квітень 2006)
  • Цей лист прийшов від Ґая Горнзбі... — припускають, що цей лист, на відміну від переважної більшости - від справжнього пересічного слухача.
  • ...вже є програма, що фокусується на ґаражній музиці. Здається, той хлопець із «Клану Сопрано» веде її. Не великий Сопрано, а один із малих Сопрано. — мається на увазі музикант і актор Літтл Стівен - Стівен Ван Занд. Крім усього - він був гітаристом у групі Брюса Спрінґстіна, а також співпрацював із самим Діланом. Його радіопрограма називається Little Steven's Underground Garage.
  • ...ар-ен-бі гурт під назвою «Нічна зміна» - вони підспівували захисникові «Лос-Анджелес Ремз» - Дікону Джоунзу— Los Angeles Rams - команда з американського футболу.


Друзі та сусіди:
[info]lolibai , Fred Bals, Kait and Caroline, The Great Wandu, [info]ajnochka

2 коментарі:

  1. Напевно перший український нішевий подкаст проект, який мене вразив концептуальністю підходу насамперед. Написав про нього своїм канадським друзям, що цікавляться українськими радіо проектами, сподіваюся вони це послухають.

    ВідповістиВидалити
  2. Власне, як я і відповів на http://podcaster.org.ua/ - проєкт цей не такий уже й український. Але якщо комусь у Канаді цікаво буде це послухати - я тільки за:)

    ВідповістиВидалити