четвер, 6 травня 2010 р.

You Are My Sunshine



"Джеймс Г’юстон Дейвіс, ширше відомий як Джиммі Дейвіс. Не лише співак і пісняр, але також і губернатор Луїзіани, написав цю пісню. Він же написав і низку (так званих) ризикованих [risqué] пісень. На вечірці з нагоди свого 100-го Дня народження в 1999-му він виконав чотири пісні. Одна з них – ця."

Дві версії пісні "You Are My Sunshine" були записані й випущені ще до того, як це зробив Джиммі Дейвіс. Першими були The Pine Ridge Boys (Марвін Тейлор і Даґ Співі) з Атланти - вони записали пісню для лейблу Bluebird Records 22 серпня 1939. Другі - The Rice Brothers Gang (Decca Records, 13 вересня 1939) - які починали в північній Джорджії, але потім перебралися до Луїзіани.
Джиммі Дейвіс записав свою версію тільки 5 лютого 1940 (Decca Records). Він купив пісню й права на неї у Пола Райса - подібне нерідко траплялося в передвоєнному музичному бізнесі.

А це - версія англійського фольк-панк співака-пісняра Френка Тернера. Він народився 28 грудня 1981-го у місті Монстоук, Вінчестер. І навряд чи хоч раз купив у когось пісню.

слухати


Немає коментарів:

Дописати коментар